Butoh pilates - Histeria Nova

Butoh pilates

Butoh pilates

Tečaj “Butoh pilates” dio je edukativnog programa Škole za prirodni pokret i ples Marije Šćekić koji se od 6.studenog održava u Zadru, na adresi Franje Petrića 3c. Tečaj je pogodan za polaznike svih dobnih skupina bez obzira na njihovo prethodno plesno/scensko iskustvo i obrazovanje, uz napomenu da se tečaj dijeli na početni, srednji i napredni stupanj.

“Sporo ali ispravno” – glavni je moto i nit vodilja u izvođenju vježbi.

Iako za žurbu i stres na ovom tečaju nema mjesta, to ne znači da je trening lak i bezbrižan. Tijelo se zagrijava vježbama u laganoj dinamici ali se dubinski ulazi u tijelo i prolazi kroz sve mišićne skupine. Program je sastavljen kombinacijom izometričkih i Pilates vježbi koje se izvode vrlo sporo ali progresivno, za što je potrebna koncentracija, tjelesna izdržljivost i snaga. Svaki set vježbi se oblikuje u kratke plesne “butoh” sekvence (japanska interiorna plesna tehnika) u kojima su učenje usporenog humanog mehanizma kretanja osnova za postizanje psihokinetičke veze.

 

Polazniku se pruža mogućnost da upozna, osvijesti i ojača svoje tijelo, pojača tonus mišića te ispravi (ili popravi) držanje s naglaskom na pojačan rad najdubljih mišića abdomena (rectus abdominis, transversus oblique) i leđa (lumbosacral aponeurosis).

 

Trening je pogodan za sve ljude a naročito one koji puno sjede i imaju problema s kralježnicom.

 

 


2 x tjedno po 75 min

Voditeljica: Marija Šćekić

Cijena tečaja: 250 kn

prijave i upisi na:  info@histerianova.com

 

Byte Lab 2012 Up