MOT marija scekic school of natural movement

MOT

MOT

Tečaj “MOT” je dio edukativnog programa Škole prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić koji se održava u Zadru na adresi Franje Petrića 3c.

 

U svakodnevnom govoru, riječ MOT predstavlja određenu urođenu tjelesnu gestu, radnju koju čovjek nesvjesno i spontano izvodi i koja ga na svojevrsni način karakterizira. U Školi prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić, riječ je skraćenica za pojam “Movement of Organic Tissue” (pokret organskog tkiva) gdje plesači istražuju najdublje skrivene geste, spontane pokrete i unutrašnje impulse slijedeći ih u sadašnjem trenutku i bez svjesne/namjerne analize. Taj duboko skriveni, interiorni psihosomatski podražaj je ono čime se ovaj tečaj bavi;  istraživanjem i definiranjem urođenog pokreta tijela polaznika u svrhu stvaranja originalnog tjelesnog izričaja i daljnjeg oblikovanja (i njegovanja) plesnog, umjetničkog vokabulara.

 

Svrha tečaja je osobni razvoj polaznika, terapija plesom i pokretom, umjetničko istraživanje polaznika, aktiviranje mehanizma samospoznaje svoga tijela a namijenjen je svima koji vole pokret i ples.

 

 

PREDUVJETI:

Svi  su dobrodošli. Polaznik može i ne mora imati plesačko iskustvo ali na osnovu godina starosti i plesnog iskustva ili naobrazbe, plesni tečaj se dijeli na:

Stupanj I:  otvoreni tečaj (za širu javnost)

Stupanj II: za polaznike sa plesnim ili sportskim iskustvom

Stupanj III: za profesionalne plesače (sa iskustvom u somatskim tehnikama od min 5 godina profesionalnog djelovanja)

 


Cijena: 200kn

Trajanje: 1 x tjedno (90min)

Upisi i prijave: info@histerianova.com

Broj mjesta ograničen.

 

 

 

Byte Lab 2012 Up