Radionica Progresivne baletne tehnike - Histeria Nova

Radionica Progresivne baletne tehnike

Radionica Progresivne baletne tehnike

16 – 17. 11. 2019.

Radionica PBT-a
Progresivne baletne tehnike za djecu i odrasle

PROGRESIVNA BALETNA TEHNIKA

16-17.11.2019. 

OPIS
Program “Progresivne baletne tehnike” (Marie Walton-Mahon) baziran je na osvješćivanju i pokretanju rada dubokih unutarnjih mišića koje omogućuju plesačima svih plesnih pravaca (a posebno plesačima klasičnog baleta i suvremenog plesa) da dođu u “doticaj” sa svojim dubokim neosviještenim mišićima. Ove vježbe pomoći će aktivaciju istih, a samim tim i poboljšanje plesne tehnike te mogućnosti tijela i njegovog izričaja. Tehnike se izvode uz primjenu rekvizita te uvažavanje principa pilatesa i joge što iznova potvrđuje važnost uvođenja i isprepletanja raznih principa, vještina i znanja na putu usavršavanja svakog plesača, na svim njegovim razinama.

Radionica se održava u svrhu mogućnosti osnivanja tečaja klasičnog baleta s naglaskom na program PBT-a kao redovne ponude edukativnog programa Škole prirodnog pokreta u Zadru.

Prijaviti se možete najkasnije  do 3. studenog na info@histerianova.com 

RASPORED ZA DJECU:

subota / nedjelja (17. i 18. studenog):
od 9:00-09:45h Osnove klasičnog baleta
od 10:00 – 10:45h PBT

Cijena: 150 kn

 

RASPORED ZA ODRASLE:

subota/nedjelja (17. i 18. studenog)
od 11:00 – 12:00 h – Osnove klasičnog baleta
od 12:00 – 13:00 h – PBT

od 15:00 – 16:30 h – Baletna plesna tehnika

Cijena: 200 kn (mjesečno)

 

VODITELJICA:

Marijana Marević Muslim rođena je u Švicarskoj 1972. godine. Dolaskom u Hrvatsku nastavlja s obrazovanjem u Baletnom studiu Hrvatskog Narodnog Kazališta u Splitu kod Ane Roje i već sa 17 godina dobiva stalni angažman, najprije kao član ansambla, a potom i kao Solist- epizodist Baleta u HNK-Split. Tijekom svoje 25-godišnje plesačke karijere nastupa na domaćoj sceni te u inozemstvu, kako u klasičnim baletima (Labuđe jezero, Copelia, Trnoružica, Romeo i Julia, Petar Pan…) tako i u suvremenim koreografijama svjetski priznatih koreografa (Rami Be’er, Gagik Ismailian…) Paralelno se, posljednjih 18 godina bavi pedagoški radom, s djecom i odraslima, na području klasičnog baleta i suvremenog plesa. Pored predavanja na Internacionalnoj Akademiji za ples, glazbu i slikarstvo u Dohi. Godine iskustva i rada na području baletnih tehnika, kako klasičnih tako i suvremenih otvara i ostala srodna područja pa u svoj rad uključuje i duhovne tehnike koji u sprezi sa ostalim plesnim tehnikama pronalaze primjenu na području terapeutskog plesa.

 

Više informacija:  091-1181888 

http://www.histerianova.com  

 

 

Byte Lab 2012 Up