Scenski pokret - Histeria Nova

Scenski pokret

Scenski pokret

Tečaj “Scenski pokret” dio je edukativnog programa Škole za prirodni pokret i ples Marije Šćekić koji će se od 6.11.2017. održavati u Zadru, na adresi Franje Petrića 3c.

 

Program je namijenjen glumcima, plesačima, muzičarima i drugim scenskim izvođačima.

 

teoretski dio: uvod u osnovnu terminologiju, organizaciju i podjelu scenskog prostora, nastalu sintezom tradicionalne, klasične (Vaganova) i suvremene (R.Laban) organizacije prostornih točaka, nivoa i ravnina uključujući anatomske planove i sekcije tijela kao centralne točke promatranja. Izvođenjem pokreta do krajnjih točaka kinesfere te ulaskom u „unutrašnji“ prostor samoga tijela, polaznici će steći iskustvo o tome što je 3-dimenzionalnost scenskog pokreta.

 

praktični dio: uvod u osnovnu podjelu ljudskoga kretanja (extenzija, adukcija, rotacija…….) te praktičnih vježbi putem kojih će polaznici spoznati kinesteziju određenih scenskih radnji (geste, poze, padovi..). Individualnim pristupom, svaki polaznik će steći iskustvo o tome što je organsko kretanje njihova vlastita tijela te kakav utjecaj imaju koncentracija, samopercepcija, prisutnost, fokus i energija izvođenja pokreta u odnosu na kvalitetu njihove scenske izvedbe.

 

Cilj tečaja nije omogućiti polazniku da glumi i pleše već da nauči kako se pokrenuti, hodati i izgovarati text na sceni ne gubeći pri tom kontrolu nad bilo kojom od tih radnji.


 

1 x tjedno (90 min)

Cijena: 200 kn

Voditeljica: Marija Šćekić

 

Byte Lab 2012 Up