Somatic +50 - Histeria Nova

Somatic +50

Somatic +50

Tečaj “Somatic 50+” je dio Crollateral Movement autorskog programa  plesne edukacije koji se održava unutar  Škole prirodnog pokreta Marije Šćekić  u formi redovnih tjednih treninga na adresi Franje Petrića 3c u Zadru.

U tijeku su UPISI za novu grupu koja počinje s radom u rujnu 2019.

—————-

Riječ “soma” dolazi od grčke riječi koja znači tijelo a “Somatic +50” je tečaj prirodnog pokreta i plesa za starije osobe (+ 50 godina) željne pronalaska vlastitih obrazaca kretanja te istraživanja raznih formi suptilnih pomaka tijela na zadanu temu svakog pojedinačnog treninga.   

Tijelo ima vlastitu inteligenciju koja mu omogućava nesmetano i lako snalaženje u prostoru u kojemu se pokreće. Tečaj “Somatic +50” omogučuje polazniku siguran, pozitivan i kreativan teren za stjecanje upravo takve psihomatske inteligencije.

Metoda rada Marije Šćekić podrazumijeva integraciju raznih somatskih pristupa uključujući Body Mind Centering, Laban i Bartenieff  u cilju postizanja kvalitetne i dugoročne osvještenosti tijela, koordinacije pokreta, usklađenosti tijela i uma, poboljšanja posture i rješavanja loših navika pogrešnog načina kretanja što vrlo često dovodi do ozljeda i bolova.  Improvizacija na zadanu temu je sastavni dio naprednije faze treninga pa se polazniku pruža mogućnost da iz zadane forme vježbe izvuče svoj maksimalni umjetničko-kreativni potencijal.

Ciljevi:

  • mogućnost otkrivanja i upoznavanja vlastitog pokreta tijela kroz suptilne pokrete tijela, osjećaja i zvuka 
  • razviti svijest o vlastitom tijelu kao i kreativnim umjetničkim potencijalima 
  • popraviti držanje i općeniti stav prema svome tijelu i kulturi kretanja 
  • osnažiti tijelo putem vježbi za koordinaciju i snagu tijela
  • opustiti se kroz kreativni plesni pokret
  • omogućiti životnom iskustvu da pronađe svoj vlastiti plesni pokret i umjetnički oblik 

U grupu se prima maksimalno 5 polaznika kako bi treninzi ostali što kvalitetniji i omogućili individualizirani pristup svakom polazniku.

 

Cijena: 400kn/mjesečno 

Treninzi (grupa A) se odvijaju ponedjeljkom od 9:30 – 10:45h 

 

FOTO: Ivana Kragić

 

Byte Lab 2012 Up