Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja 2020 - Histeria Nova

Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja 2020

Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja 2020

Škola vertikalnog plesa i somatskog učenja razvojni je program Umjetničke organizacije Histeria Nova koji se dijeli na tri programska pravca/modula:

1. Rezidencije somatskog pokreta za inozemne plesače (napredne) pod vodstvom Marije Šćekić
2. Radionice vertikalnog plesa (početnike i profesionalce) pod vodstvom recentnih koreogafa i plesnih pedagoga iz svijeta
3. Umjetničke suradnje i produkcije

1) Rezidencije: Usavršavanje međunarodnih vertikalnih profesionalnih plesača u polju somatskog plesa i prirodnog pokreta tijela (trajanje: 1-2 tjedna). Marija Šćekić je u tri godine okupila i educirala više od 150 profesionalnih i amaterskih plesača vertikalnog plesa iz EU i svijeta. U rujnu 2019. održana je prva takva rezidencija a tijekom 2020 održati će se još tri za za profesionalne vertikalne plesače iz Velike Britanije, Equadora i Francuske.

2) Radionice: Ljetna škola vertikalnog plesa i somatskog učenja pod vodstvom vodećih koreografa i profesionalnih vertikalnih plesnih umjetnika iz Europe, Kanade i SAD-a u trajanju od 5 dana. Prva od takvih održava se

VRIJEME: od 7 – 11.srpnja 2020.g
LOKACIJA: Nacionalni park Paklenica i Zadar 

VODITELJICA/PEDAGOG: Magalie Lanriot (Portugal)

GLAVNI RIGGER: David Greeves (Cornwall, V.B.)

 

OPIS I RASPORED: 

9:00 – 11:00h (za početnike)
TEHNIKA VERTIKALNOG PLESA
Polazeći od kratkog dnevnog uvoda o specifičnom jačanju centra tijela i pripreme za vezanje i upoznavanja s priborom za opremu, polaznici će proći kroz osnovnu tjelesno-prostornu orijentaciju i vokabular te učenje skokova kao i povezivanje koreografije.

16:00 – 18h (za napredne)
TEHNIKA VERTIKALNOG PLESA
U ovoj će klasi napredni polaznici raditi na postavljanju zida s prijedlozima koji će revidirati osnove vertikalnog plesa, kao što su pojam težine, prostora, kontrole i zamaha. Razvijati će suspenzije, putanje, preuzimati rizik i naučiti sekvence iz plesnog repertoara Magalie Lanriot.

18:00 – 20:00h (za obje grupe)
KREATIVNI RADOVI
Polaznici će istražiti različite plesne sekvence na konopcu. Obrađivati će se prostorni odnosi i istražiti potencijal u zraku koji se odnosi na solo, duet i grupe. Posebna pažnja posvetiti će se različitim kvalitetama pokreta, osjetljivosti i fluidnosti s plesom na zidu.

 

INFORMACIJE I REGISTRACIJE: info@histerianova.com 
ROK PRIJAVE: 15. 03. 2020.

Prijavnice možete preuzeti sa stranice VERTICAL DANCE IN CROATIA GROUP PAGE

CIJENA: 2000 kn

Uplata kotizacije vrši se nakon objave rezultata ovog Poziva koji će putem e-maila biti poslan svakom prijavitelju. Svi budući polaznici dužni su uplatiti kotizaciju kao garanciju za upis na Ljetnu školu vertikalnog plesa do 15. travnja prema dolje navedeim podacima:

 

HISTERIA NOVA

ALOJZIJA STEPINCA 13

31400 ĐAKOVO

IBAN: HR8923600001101851256

OPIS PLAĆANJA: Ljetna vertikalnog plesa 2020

ROK uplate je 15. travnja 2020. 

 

Svi polaznici će imati PROPUSNICU sa slobodnim ulazom u Nacionalni park Paklenicu za vrijeme njihova boravka u Starigradu-Paklenici. 

 

 

O VODITELJICI:
Magalie Lanriot je plesačica, izvođačica i učiteljica koja trenira suvremeni i zračni ples. Djeluje u suradnji s Lisabonskim sveučilištem, pružajući formaciju i istraživanje vertikalnog i suvremenog plesa u Portugalu. Trenutno boravi u Lisabonu surađujući u Projektu cirkusa Armazém 13, gdje prolazi trening, posebno usredotočen na zračni ples. Nastupila je s “Gravity and Levity” u “Rites of War” – UK Tour 2014, koju su stvorili Lindsey Butcher i Darshan Singh Bhuller. Magalie je 2011. stvorila vlastitu tvrtku L’Envers du Pied i koreografirala solo i trapez ples “Entre. .. moi “izvedbom na brojnim festivalima, uključujući: Les Festival Rencontres de la Danse Aerienne u La Bauleu, Francuska (2012, 2013), Festivox u Bordeauxu, Francuska (2011), Festival Malaposta, Portugal (2011), Ficadance Évora Festival, Portugal (2011), Almada Dance Festival, Portugal (2011) i Festival Centra za zračne umjetnosti Santa Barbara, SAD (2014). Učiteljica je u kompaniji Olga Roriz i radi kao asistent na projektu F.O.R. Plesno kazalište. Predavala je i na sljedećim festivalima, školama i projektima: Europski festival zračnog plesa u Velikoj Britaniji; Les Rencontres de la Danse Aerienne u gradu La Baule, Francuska; Cirkuske škole Janze u Francuskoj i projekt Armazém 13 iz Lisabona.

 

3) Umjetničke suradnje i međunarodna gostovanja u svrhu promocije vertikalnog plesa kao snažnog promotora kulturno-prirodne baštine RH. Ovaj modul predstavlja organizacijski, produkcijski i izvedbeni aspekt rada Histeria Nove na daljnjem razvoju i promociji inovativnih ideja i najnovijih tendencija u sklopu autorskog projekta Marije Šćekić pod nazivom “BIENNALE NOVOG POKRETA” čije je službeno otvorenje u rujnu 2021. u Zadru.

Kontakt:
Marija Šćekić – Histeria Nova
e-mail: info@histerianova.com ili
mob: 091-1181888
www.histerianova.com

Byte Lab 2012 Up