ZID - BLOKADA ILI MOTIVACIJA (2012)

Premijera: 11. kolovoza 2012.
Mjesto izvedbe:Mediteranski vrt Kava, Karlobag
Author: Marija Šćekić

INFO

ZID - blokada ili motivacija je solo koreografija u izvedbi Marije Šćekića upriličen u završnoj večeri 10. međunarodnog umjetničkog simpozija u Karlobagu, 2012. godine u produkciji Otvorenog Ateliera akademskog slikara i kipara Sergija Mihića.

Predstava simboličkog naziva „Zid“ pokazala je sve prepreke (od financijskih do emocionalnih) s kojima se umjetnik susreće u procesu stvaranja umjetničkog djela. Projekt se bavi očuvanjem, obnavljanjem i revitalizacijom Mediteranskog vrta Kava iz 16. stoljeća, koji je Ministarstvo kulture objavilo zaštićenim spomenikom kulture.

Suradnja Sergije Mihić i Marije Šćekić posvećena je upravo projektu revitalizacije Mediterasnkog vrta Kava putem projekta pod nazivom „Peti element“ u kojemu bi cjelovečernja plesna predstava Marije Šćekić predstavljala peti, nestali element ljubavi. Tijekom plesne predstave, Sergije Mihić izveo bi „živu sliku“ plesnog performansa, a radovi bi se kasnije dopunjavali u njegovom ateljeu, serijom uljanih slika pod nazivom „Slikar i mašta.“

Kava je dio srednjovjekovne tvrđave Sveti Karlo Borromeo. Osim vrtlarske obnove, vrt je dobio i potpuno novu galerijsku svrhu. U njoj se već nalazi desetak skulptura i mozaika. Izgradnja objekta predstavlja galeriju, a u bliskoj budućnosti planira se atelje koji bi sačuvao monumentalno dostojanstvo od daljnjeg propadanja, a galerijski i multimedijski kulturni sadržaj obogatili bi i dali novu svrhu građevinskom kompleksu i gradu Karlobagu.

PRESS

IMPRESSUM

  • Koreografija i izvedba: Marija Šćekić
  • Glazba: Ranko Šajfar
  • Organizacija i produkcija: Histeria Nova i Otvoreni Atelier

GALERIJA

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11
×
HISTERIA NOVA MARIJA ŠĆEKIĆ NOVOSTI KONTAKT [EN]

ONLINE PROGRAM ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA TEATAR NOVOG POKRETA VERTIKALNI PLES BIENNALE
NOVOG POKRETA