CROLLATERAL MOVEMENT

Vrijeme: 26. ožujak 2022.
Mjesto: ONLINE
Organizator: U.o. TRAFIK!

Pozivamo vas na „Crollateral Movement“ online radionicu pod vodstvom Marije Šćekić koja se održava u sklopu "PAP Performing arts program – Sharing of practice VOLUME UP" Umjetničke organizacije Trafik! PAP Program je serija online radionica koje TRAFIK! provodi još od 2015. godine u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Što je „Crollateral Movement“? Kakva je primjena organskog, somatskog scenskog pokreta polju vertikalne plesne umjetnosti na međunarodnoj ali i nacionalnoj razini? Što podrazumijeva pojam „Teatar Novog pokreta“ kao interdisciplinarno istraživanje iz područja izvedbenih i audio-vizualnih umjetnosti?
Glavni predmet istraživanja u većini projekata Marije Šćekić su biomehanika ljudskog, životinjskog i kinetičkog pokreta te „Sinetografija“ – koreografski zapis koji se bavi organizacijom pokreta tijela, zvuka i svjetla kao glavnog obilježja kazališta pokreta u kojemu su elementi audio-vizualne i izvedbene umjetnosti neraskidivi. Tijekom ove radionice polaznici će se upoznati sa svim gore navedenim terminologijama kao i osnovnim načelima umjetničke vizije koja beskompromisno prati rad Umjetničke organizacije Histeria Nova protekla dva desetljeća.
Radionica se održava u sklopu programa "Sharing of practice VOLUME UP" autora Žaka Branka Valente koja se održava subotama tijekom ožujka, travnja i svibnja 2022 u terminu od 17 do 19 sati putem Google Meet aplikacije.
Za sve zainteresirane sudionike program je besplatan te je na PAP web stranici potrebno ispuniti online prijavnicu.
Više informacija: Žak Branko Valenta
Kontakt e-mail: valentazak5@gmail.com
Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

LINK

FACEBOOK EVENT

1 / 1
×